9. 3. 2023

Podpora na drátě!

Podpora na drátě! - služba Telefonická krizová pomoc

Zimní období je pro mnohé náročné a zátěžové období. Nedostatek světla, pochmurné počasí a pocity únavy.  Někoho trápí finanční situace, nadměrná únava, někoho se dotkne energetická krize a jiní zase řeší v období svátků složité rodinné vztahy. Je v pořádku si říct o pomoc či podporu!

Sdílení těžké situace s blízkými či svým okolím nemusí být vždy jednoduché. Často lidé nechtějí zatěžovat své přátele a rodinu svými problémy nebo se o nich stydí hovořit. Proto jsme tu pro ně my a mohou volat kdykoli.

Víte o někom, kdo prožívá nelehké chvíle a potřebuje si o tom promluvit? Trápí ho úzkost, smutek či zažívá něco, s čím si neví rady? Rádi bychom abyste nám pomohli dostat naši službu do povědomí lidí, kteří ji potřebují. Tímto Vás prosíme o její nabídku a šíření všem, kteří mohu čelit krizi v jakékoli podobě.

Jak služba funguje?

•  Bezplatně – služba je poskytována zdarma, volající hradí běžnou cenu tel. hovoru (volání TKP zdarma nazpět klientovi)

•  Anonymně – službu lze čerpat zcela anonymně či si např. určit nějakou přezdívku

•  Nepřetržitě – 24 hodin denně

•  Pro všechny – věk ani místo, odkud se volá, není rozhodující

•  Diskrétní – pracovníci jsou vázáni povinnou mlčenlivostí

•  Zprostředkování návazných služeb – se souhlasem klienta pomůžeme zprostředkovat potřebnou pomoc či služba

 

Krizová linka CDZ Riaps: 702 256 762

Více informací o sociální službě naleznete zde nebo v přiloženém letáčku a článku.

V případě jakýchkoli dotazů se můžete obracet na vedoucí Centra duševního zdraví RIAPS Trutnov, paní Mgr. Lucii Skalskou (tel. 725 720 375, email lucie.skalska@riaps.cz)

Přílohy

Letáček   [pdf, 973.6 KB]
Informační článek   [pdf, 158 KB]